ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > #μένουμεσπίτι με την ΤΕΝΑ > Βασικές Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους
Home #μένουμεσπίτι με την ΤΕΝΑ Βασικές Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους

Βασικές Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους

#μένουμεσπίτι με την ΤΕΝΑ


0 3078

Αν κάνεις αυτές τις ασκήσεις για πρώτη φορά, ή είναι λίγος καιρός που εξασκείς το πυελικό σου έδαφος, δοκίμασε αυτό το πρόγραμμα ασκήσεων. Με μόνο 20 λεπτά καθημερινά θα δεις βελτίωση πολύ σύντομα.


Μάθημα 1: Ανατομία πυελικού εδάφους

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους για την ενδυνάμωση αυτού του μυϊκού συστήματος είναι βασικό στοιχείο της πρόληψης και αποκατάστασης της ακράτειας ούρων παγκοσμίως. Πριν αρχίσεις να κάνεις τις ασκήσεις είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσεις την ανατομία του πυελικού εδάφους ώστε να ξέρεις ποιους ακριβώς μυς χρειάζεται να γυμνάσεις και να σφίξεις.

Μάθημα 2: Μυϊκή σύσπαση πυελικού εδάφους

Μάθε αρχικά πώς να ενδυναμώνεις τους μυς του πυελικού σου εδάφους σε ύπτια θέση. Με σωστή αναπνοή και επανάληψη των ασκήσεων θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.

Μάθημα 3: Μυϊκή σύσπαση πυελικού εδάφους – Ασκήσεις σε καθιστή θέση

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους σε καθιστή θέση έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας γιατί στη θέση αυτή η λεκάνη μας κουβαλάει το βάρος των οργάνων μας. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική με την στάση του σώματός σου πριν εξασκήσεις τους μυς του πυελικού σου εδάφους σε αυτήν τη θέση. Ξεκινάς με τις αργές συσπάσεις διάρκειας πέντε δευτερολέπτων, συνεχίζεις με τις αργές συσπάσεις δέκα δευτερολέπτων με τρία κρατήματα στο τέλος και τελειώνεις με τις γρήγορες συσπάσεις.

Μάθημα 4: Μυϊκή σύσπαση πυελικού εδάφους – Ασκήσεις σε όρθια θέση

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους σε όρθια θέση έχουν ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας γιατί η βαρύτητα επηρεάζει το πυελικό έδαφος περισσότερο. Είναι πολύ σημαντική η στάση του σώματος και σε αυτήν τη θέση. Ξεκινάς με τη σύσπαση πέντε δευτερολέπτων, συνεχίζεις με τη σύσπαση διάρκειας δέκα δευτερολέπτων με τρία κρατήματα στο τέλος και τελειώνεις με τις γρήγορες συσπάσεις ξανά.

Μάθημα 5: Χρήσιμα Tips

Μάθε πώς να προστατεύεις το πυελικό σου έδαφος στην καθημερινή σου ζωή εκτελώντας τις μυϊκές συσπάσεις του πυελικού εδάφους σε συνδυασμό με την αναπνοή πριν να πραγματοποιήσεις κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτά τα βίντεο με ασκήσεις έχουν γίνει υπό την επίβλεψη φυσικοθεραπεύτριας ειδικευμένης στο πυελικό έδαφος. Ωστόσο, η ΤΕΝΑ σου συστήνει, πριν αρχίσεις να τις κάνεις, να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ή τον φυσικοθεραπευτή σου για την καταλληλότητα αυτών των ασκήσεων για την δική σου συγκεκριμένη περίπτωση, ιδιαίτερα αν ήδη έχεις συμπτώματα ακράτειας ή αδυναμίας αυτού του μυϊκού συστήματος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα