ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΑΚΡΑΤΕΙΑ > ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ > Ελαφρά απώλεια ούρων: σύμπτωμα αδυναμίας του πυελικού εδάφους
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ Ελαφρά απώλεια ούρων: σύμπτωμα αδυναμίας του πυελικού εδάφους

Ελαφρά απώλεια ούρων: σύμπτωμα αδυναμίας του πυελικού εδάφους

ΠΥΕΛΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 5388

Παρατηρείτε κάποια ελαφρά διαρροή ούρων όταν φτερνίζεστε ή γελάτε; Αυτή η μικρή απώλεια ούρων σας προειδοποιεί ότι έχει αρχίσει να αδυνατίζει το πυελικό έδαφος. Μπορείτε όμως να κάνετε κάτι γι’ αυτό άμεσα.


Συχνά οι γυναίκες που παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα αδυναμίας του πυελικού εδάφους δεν συμβουλεύονται ειδικό γιατρό. Πιστεύουν ότι η μικρή απώλεια ούρων που παρατηρούν κάποιες φορές όταν φτερνίζονται, καταβάλουν σωματική προσπάθεια ή γελούν είναι φυσιολογική. Όμως αυτό που σήμερα είναι ένα ασήμαντο σύμπτωμα στο οποίο δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, μπορεί με την πάροδο του χρόνου να οξυνθεί.

Τα συμπτώματα της ελαφράς ακράτειας μπορεί να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας. Συνήθως παρουσιάζονται σε γυναίκες που έχουν γεννήσει με φυσιολογικό (κολπικό) τοκετό. Εμφανίζονται συχνά μετά τη γέννα, περιστασιακά ή από την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Το καλό είναι ότι αν δώσουμε σημασία στα πρώτα αυτά συμπτώματα, μπορούμε, ακολουθώντας καθημερινά ένα απλό πρόγραμμα ασκήσεων, μέσα σε λίγους μήνες να ενδυναμώσουμε ξανά το πυελικό έδαφος.

Αν δώσουμε σημασία στα πρώτα συμπτώματα μπορούμε να ενδυναμώσουμε το πυελικό έδαφος μέσα σε λίγους μήνες.

Βέβαια, δεν έχουν όλοι οι γιατροί τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση αυτού του συμπτώματος. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να επισκεφθείτε τον κατάλληλο γιατρό. Σε πολλά κέντρα υγείας και νοσοκομεία υπάρχει μονάδα πυελικού εδάφους όπου συνεργάζονται διάφορες ειδικότητες: γυναικολόγοι, ουρολόγοι, πρωκτολόγοι, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγοι και διατροφολόγοι. Οι ειδικοί θα αξιολογήσουν την κατάσταση του πυελικού εδάφους και θα σας προτείνουν τον καλύτερο τρόπο για την ενδυνάμωση των μυών της πυέλου.

Μέχρι να ενδυναμώσετε το πυελικό έδαφος ώστε να πάψει αυτή η ελαφρά διαρροή ούρων, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε προϊόντα κατάλληλα σχεδιασμένα για την απώλεια ούρων. Υπάρχουν σερβιετάκια και σερβιέτες που εφαρμόζουν με μεγάλη διακριτικότητα και σας χαρίζουν τη σιγουριά και τη φρεσκάδα που αξίζετε. Ζητήστε δωρεάν δείγματα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα