ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ > Κηπουρική για αρχάριους – ένας γρήγορος οδηγός
Home ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Κηπουρική για αρχάριους – ένας γρήγορος οδηγός

Κηπουρική για αρχάριους – ένας γρήγορος οδηγός

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ


0 3299

Όλοι κάνουν όνειρα για έναν όμορφο, καταπράσινο κήπο. Τότε όμως έρχεται η πραγματικότητα, και η έλλειψη χρόνου και χρημάτων καταστρέφουν τα όνειρα


Όλοι κάνουν όνειρα για έναν όμορφο, καταπράσινο κήπο. Τότε όμως έρχεται η πραγματικότητα, και η έλλειψη χρόνου και χρημάτων καταστρέφουν τα όνειρα αυτά. Και ίσως τελικά, τα πράγματα να μην ήταν και τόσο πράσινα όσο νομίζατε.

Οκτώ καλές συμβουλές για αρχάριους στην κηπουρική ώστε να σας βοηθήσουν να πετύχετε:

1. Τι θέλετε να κάνετε με τον κήπο σας; Μια παιδική χαρά για τα παιδιά, έναν κήπο κουζίνας ή μια θάλασσα από λουλούδια;
Είναι δύσκολο να συνδυάσετε όλες τις ευχές και τις επιθυμίες σας. Έτσι, περιορίστε τον εαυτό σας, τουλάχιστον στην αρχή. Θα πάρει κάποιο χρόνο για να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική Εδέμ. Εξετάστε το ποιες λειτουργίες θα θέλατε στον κήπο σας – καθιστικό, χώρους παιχνιδιού, παρτέρια – πριν ξεκινήσετε τις εργασίες.

2. Ξεκινήστε αργά…
Αν είστε ο νέος ιδιοκτήτης ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος με κήπο ή φυτείες καλά θα κάνετε να πάτε αργά την πρώτη σεζόν. Κάτω από το έδαφος μπορεί να ανακαλύψετε τα όνειρα του προηγούμενου ιδιοκτήτη του κήπου. Πολλά φυτά είναι πολυετή και ανθίζουν χρόνο παρά χρόνο. Άλλες περιοχές ενδέχεται να πρέπει να σκαφτούν για να αναβιώσουν.


3. Πόσα μπορείτε να κάνετε μόνοι σας;
Εδώ είναι θέμα εξισορρόπησης χρόνου, τεχνογνωσίας και χρημάτων. Για πολλούς κηπουρούς, μεγάλο μέρος της γοητείας είναι να κάνουν τα πάντα μόνοι τους. Άλλοι προσλαμβάνουν επαγγελματίες σχεδιαστές κήπων ή τοπίου. Αλλά σπανίως θα είστε εντελώς μόνοι. Μπορείτε πάντα να ζητήσετε βοήθεια από τους γείτονες…

4. Ποιες είναι οι κλιματικές συνθήκες όπου ζείτε;
Μπορεί να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κλιματικών ζωνών σε μία μόνο χώρα. Μια καλή αρχή είναι να απευθυνθείτε στον τοπικό γεωπόνο ή φυτώριο για συμβουλές. Ξέρουν τα πάντα για τη βλάστηση, το κλίμα και το έδαφος. Αγοράζοντας φυτά στην τύχη, χωρίς να ελέγξετε πρώτα, μπορεί να αποδειχθεί ακριβό εγχείρημα.5. Ύψος, χρόνος και χρώμα.
Υπάρχουν τρία απλά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν φυτεύετε ένα παρτέρι: ύψος, χρόνος και χρώμα. Σιγουρευτείτε να επιλέξετε είδη με περιόδους άνθησης που αλληλοκαλύπτονται, ώστε να επεκταθεί έτσι η σεζόν. Συνδυάστε χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι τα ψηλά φυτά δεν κρύβουν τα χαμηλότερα.

6. Η ποιότητα αποδίδει
Φυσικά και υπάρχουν φθηνά εργαλεία και χαμηλές τιμές λουλουδιών στα διάφορα καταστήματα. Αλλά τα φυτά δεν ευδοκιμούν σε κακά, μη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά εδάφη. Τα εργαλεία θα πρέπει να διαρκούν για περισσότερες από μία σεζόν. Αγοράστε ποιοτικά εργαλεία και υλικά! Αγοράστε λιγότερα, αλλά πιο ακριβά πράγματα, και θα διαρκέσουν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

7. Μοιραστείτε με φίλους και γείτονες
Κάθε άτομο στη γειτονιά δεν χρειάζεται το δικό του χορτοκοπτικό ή σκαπτικό. Δανειστείτε από τους γείτονές ή αγοράστε μαζί και μοιραστείτε τα έξοδα όταν πρόκειται να κάνετε μεγαλύτερες επενδύσεις (και αγοράστε προϊόντα υψηλής ποιότητας!). Μπορείτε να μοιραστείτε φυτά και βολβούς με τους φίλους και τους γείτονές σας, να ανταλλάξετε συμβουλές και τεχνικές, και να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον στις βαριές δουλειές. Μην ξεχάσετε να τους καλέσετε σε ένα πάρτι στον κήπο σας ως ευχαριστώ!

8. Χρήσιμα εργαλεία για τον αρχάριο στην κηπουρική

• Ένα φτυάρι για σκάψιμο
• Μια τσουγκράνα
• Ένα χλοοκοπτικό
• Κλαδευτήρια
• Κλαδευτήρια με μακριές χειρολαβές
• Λάστιχο ποτίσματος και ποτιστικά

Πηγή: goo.gl/Ilv0qR

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα