Μικρά μυστικά ζαχαροπλαστικής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αν ανήκουμε σε όσους αρέσκονται να μαγειρεύουν και κυρίως να φτιάχνουν γλυκά θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε και να υιοθετήσουμε τα παρακάτω
Αν ανήκουμε σε όσους αρέσκονται να μαγειρεύουν και κυρίως να φτιάχνουν γλυκά θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε και να υιοθετήσουμε τα παρακάτω tips των ειδικών:
*Όταν θέλουμε να συμπεριλάβουμε φράουλες σε ένα γλυκό – κυρίως για να το διακοσμήσουμε – είναι καλύτερο να μην τις πλύνουμε (με το νερό κινδυνεύουν να χαλάσουν πολύ εύκολα) αλλά να τις ραντίσουμε με κονιάκ ώστε να «κρατήσουν».
*Όταν φτιάχνουμε γλυκά (π.χ. κέικ) και θέλουμε να βάλουμε μέσα ξηρούς καρπούς ή / και αποξηραμένα φρούτα πρέπει πρώτα να τα αλευρώσουμε ώστε να μην κάθονται στον πάτο των παρασκευών μας.
*Αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε φρούτα στο ζελέ, είναι καλύτερα να το μισοπαγώσουμε πρώτα και μετά να τα ρίξουμε στο ζελέ, ώστε να μην «κάτσουν» πάνω ή κάτω.
*Το ιδανικό είναι να διαλύουμε το κορν φλάουρ σε κρύο υγρό γιατί διαφορετικά σβολιάζει.
*Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό γιατί αν είναι σε ζεστό διαλύονται.
*Μπορούμε να τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κέικ μας, αντί με μαχαίρι με καθαρό ξύλινο καλαμάκι (σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια).
*Όταν θέλουμε να ανακατέψουμε στερεά και υγρά μαζί ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά για να διαλύονται και να μην σβολιάζουν.
*Για να φτιάξουμε σαγκρία ψιλοκόβουμε τα μήλα, τα βάζουμε σε σπράιτ για να μην μαυρίζουν μέχρι να κόψουμε όλα τα φρούτα και να προσθέσουμε και το κρασί.
*Όταν θέλουμε να φτιάξουμε ζελέ ή μπαβαρουάζ βάζουμε τις στρώσεις ξεχωριστά, ώστε να παγώνει η κάθε μία στρώση και μετά να προσθέτουμε την κάθε επόμενη (αλλά πρέπει να φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μην ξαναλιώσει το ήδη υπάρχον).
*Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε γλυκόζη είναι σκόπιμο να βρέχουμε τα χέρια μας (αφού βέβαια θα τα έχουμε πρώτα πριν πλύνει καλά) για να την πιάσουμε με τα γυμνά μας χέρια ή να έχουμε βρέξει κάποιο σκεύος ή εργαλείο (π.χ. κουτάλι ή μπολ) και με αυτό να την προσθέσουμε στην παρασκευή μας.
Πηγή: http://www.vita.gr