ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΣΕΞ > Συμβουλές για το σεξ μετά τον τοκετό
Home ΣΕΞ Συμβουλές για το σεξ μετά τον τοκετό

Συμβουλές για το σεξ μετά τον τοκετό

ΣΕΞ


0 6059

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και οι σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, που συχνά συνοδεύουν την έλευση ενός μωρού, δεν θα σας εμποδίσουν να αποκτήσετε ξανά μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή.


Τον τοκετό ακολουθεί μια περίοδος σαράντα ημερών κατά την οποία συνιστάται να απέχετε από το σεξ. Ουσιαστικά η αποχή αυτή αφορά μόνο τη διείσδυση.

Ωστόσο, επειδή τις πρώτες μέρες μετά την άφιξη του μωρού στο σπίτι η γυναίκα έχει να ασχοληθεί με πάρα πολλά πράγματα, σπάνια έχει διάθεση για ερωτική συνεύρεση με το σύντροφό της. Το μωρό χρειάζεται διαρκή και απαιτητική φροντίδα ολόκληρο το εικοσιτετράωρο, με αποτέλεσμα η μητέρα να έχει μπροστά της πολλούς μήνες με ελάχιστες ώρες ύπνου. Όλη αυτή η κατάσταση δεν βοηθά ιδιαίτερα την ερωτική διάθεση.

Οι σεξουαλικές επαφές μετά τον τοκετό επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, τόσο σωματικούς, που έχουν σχέση με τον τοκετό, όσο και ψυχολογικούς, που οφείλονται στις αλλαγές που έρχονται με τη νέα αυτή κατάσταση.

Σωματικοί παράγοντες

Ο θηλασμός επηρεάζει την ευαισθησία του κόλπου, καθώς μειώνεται ο ρυθμός της αγγειοσυμφόρησης στα τοιχώματα του κόλπου με αποτέλεσμα να ερεθίζονται εύκολα. Μειώνεται η λίπανση προκαλώντας δυσκολία κατά τη συνουσία. Επιπλέον υπάρχουν και οι πιθανοί πόνοι από τα ράμματα, σε περίπτωση περινεοτομής. Αν κατά τον τοκετό έχει προκληθεί βλάβη στους μuς της πυέλου, αυτό μειώνει την ευαισθησία του κόλπου και κατ’ επέκταση είναι πιο δύσκολο για τη γυναίκα να έρθει σε οργασμό. Επιπλέον, η ένταση των οργασμών μπορεί να είναι μειωμένη.

Ψυχολογικοί παράγοντες

Μπορεί επίσης να επηρεαστούν και οι σχέσεις του ζευγαριού. Με την άφιξη του μωρού μπορεί κάποιες φορές η γυναίκα να ανακαλύψει ότι ο σύντροφός της δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στο όλο θέμα, με αποτέλεσμα να νιώθει μόνη ή ότι δεν έχει καμία βοήθεια με τη φροντίδα του μωρού. Επίσης πιθανό είναι να παρουσιάσει η γυναίκα επιλόχειο κατάθλιψη με αποτέλεσμα να μην έχει ιδιαίτερη σεξουαλική επιθυμία.

Επιπλέον, αν οι σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν μειωμένες ή και ανύπαρκτες, οι σχέσεις του ζευγαριού μπορεί να έχουν ψυχρανθεί και η γυναίκα να νιώθει ότι θα πρέπει να κάνει κάτι για να τις αναθερμάνει.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε ξανά φυσιολογική σεξουαλική ζωή μετά τον τοκετό;

• Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών της πυέλου είναι σημαντικές όχι μόνο γιατί προλαμβάνουν την ακράτεια που μπορεί να εμφανιστεί μετά τον τοκετό, αλλά επειδή επίσης προσφέρουν μεγαλύτερη ευεξία στη γυναίκα και βοηθούν στη βελτίωση των σεξουαλικών σχέσεων, αυξάνοντας την ηδονή.
• Μην παραμελείτε το σύντροφό σας. Βρείτε στιγμές όπου μπορείτε να είστε οι δυο σας. Μετά την άφιξη του μωρού πρέπει να συνεχίσετε να φροντίζετε τη σχέση σας λίγο-λίγο κάθε μέρα και να βρίσκετε στιγμές για εσάς και το σύντροφό σας.
• Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε να αρχίσετε σεξουαλικές επαφές με διείσδυση. Είναι πολύ πιθανό έχετε μεγαλύτερη διάθεση για άλλου είδους επαφές που δεν είναι επίπονες, όπως είναι χάδια, μασάζ ή ερωτικό παιχνίδι χωρίς διείσδυση. Αυτό είναι πολύ καλό και βελτιώνει πολύ τις σχέσεις του ζευγαριού. Αυτού του είδους οι επαφές είναι εξίσου ή ίσως περισσότερο ευχάριστες μετά τον τοκετό.
• Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα λίπανσης και ενυδάτωσης του κόλπου γιατί σε αυτή τη φάση η λίπανση του κόλπου μειώνεται σημαντικά και τα ράμματα μπορεί να ξεραθούν και να «τραβάνε». Η καθημερινή χρήση αυτών των προϊόντων (κι όχι μόνο κατά τη σεξουαλική επαφή) μπορεί να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευεξία στη γυναίκα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα