ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ > Τα 4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν θες να είσαι χαρούμενος/η
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Τα 4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν θες να είσαι...

Τα 4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αν θες να είσαι χαρούμενος/η

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


0 2639

  Μη σταματάς να βελτιώνεσαι Μη σταματάς να αναπτύσσεις το πνεύμα σου, να αναζητάς καινούρια ερεθίσματα, να αποδέχεσαι καινούριες προκλήσεις, να καλλιεργείς


 

  1. Μη σταματάς να βελτιώνεσαι

Μη σταματάς να αναπτύσσεις το πνεύμα σου, να αναζητάς καινούρια ερεθίσματα, να αποδέχεσαι καινούριες προκλήσεις, να καλλιεργείς τη δημιουργικότητα σου, να χαρίζεις στον εαυτό σου νέες παραστάσεις, να βάζεις νέους στόχους, να είσαι περίεργος, να διαβάζεις, να ακούς, να μαθαίνεις!

Όπως είχε πει κι ο Γκάντι: “Ζήσε σαν να πρόκειται να πεθάνεις αύριο και Μάθε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα”

 

  1. Μην αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να φουντώνουν!

Shake it off που λέει και το τραγούδι της Taylor Swift. Οι σκέψεις σου γίνονται πράξεις και συναισθήματα. Μπορείς να τις ελέγξεις. Μπορείς να τις σταματήσεις. Μπορείς να τις επιλέξεις. Ακόμα κι αν κάποιες σου φαίνονται δικαιολογημένες, επέλεξε αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Ο θυμός, το μίσος, η εμπάθεια, η διάθεση εκδίκησης, η θλίψη προέρχονται από συγκεκριμένα ερεθίσματα και είναι σωστό να αφήσεις τον εαυτό σου να τα βιώσει. Όμως πρέπει να επιλέξεις σε ποιο βαθμό θα αφήσεις να σε επηρεάσουν και για πόσο χρόνο. Οι αρνητικές σκέψεις (είτε αφορούν άλλους, είτε τον εαυτό σου) είναι σαν μια κούπα δηλητήριο. Κάθε φορά που τις κάνεις είναι σαν να πίνεις μια γουλιά. Στον μόνο που κάνεις κακό είναι ο εαυτός σου.

 

  1. Μην κατηγορείς τους άλλους (ή την τύχη) για τις δικές σου αποτυχίες

Μπορούμε να κάνουμε ατέλειωτες συζητήσεις για το αν η τύχη, οι συγκυρίες ή η μοίρα ευθύνονται για το που βρίσκεται ο καθένας μας αυτή τη στιγμή. Όσο όμως το συζητάς ή το σκέφτεσαι, κάνεις μια επιλογή. Να μεταφέρεις την ευθύνη σου αλλού. Ευτυχώς έχουμε πάντα επιλογές! Κάποιες έχουν υψηλό τίμημα (π.χ. είναι ανήθικες ή παράνομες). Όμως υπάρχουν. Τη στιγμή που σταματάς να ρίχνεις το φταίξιμο αλλού και αναλαμβάνεις την ευθύνη των επιλογών σου, παίρνεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου .

 

  1. Μην συγκρίνεσαι με άλλους.

Κανένας δεν είναι εσύ και όλες οι πραγματικότητες είναι διαφορετικές πίσω από τις κλειστές κουρτίνες. Πρόσεξε λοιπόν τι επιθυμείς και σε ποιου τη θέση θα ήθελες να είσαι γιατί μπορεί να σου κάτσει και να μην σου αρέσει όσο πίστευες.

Από την Dr.Νάνσυ Μαλλέρου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα