ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ > Δεν είσαι μόνη: συμβουλές για τους αγαπημένους σου σχετικά με την εμμηνόπαυση
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Δεν είσαι μόνη: συμβουλές για τους αγαπημένους σου σχετικά με την εμμηνόπαυση

Δεν είσαι μόνη: συμβουλές για τους αγαπημένους σου σχετικά με την εμμηνόπαυση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


0 1825

Εξάψεις, αϋπνία, εναλλαγές στην διάθεση... πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά την εμμηνόπαυση και πολύ λιγότερο τα αγαπημένα μας πρόσωπα, γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε μόνες και απογοητευμένες. Σου δίνουμε μερικές συμβουλές ώστε, μαζί με τους δικούς σου, να δουλέψετε ως ομάδα για να ξεπεράσετε αυτή την μεταβατική περίοδο.


Κατά την διάρκεια της ζωής μας, είμαστε εκτεθειμένες σε πολλές αλλαγές, πολλές από τις οποίες όμως δεν τις προσεγγίζουμε θετικά. Ήδη ξέρουμε ότι αυτή την περίοδο η μοναξιά μας χτυπάει την πόρτα και αισθανόμαστε περισσότερη νοσταλγία, αλλά η ευτυχία εξαρτάται πάντα από το πώς αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές.

Ακολοθούν πέντε συμβουλές που ο σύντροφος, η οικογένεια και οι φίλοι σου μπορούν να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά σας.

1-Κάλεσε τους να πληροφορηθούν για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Είναι σημαντικό αυτοί που σε περιβάλλουν να γνωρίζουν τις αλλαγές που ζεις. Η εμμηνόπαυση μας επηρεάζει σωματικά και ψυχολογικά, ζούμε μία έκρηξη ορμονών που δεν ελέγχουμε πάντα, αλλά αν το ταίρι μας ή τα παιδιά μας πληροφορηθούν για τα συμπτώματα και συνειδητοποιήσουν πώς αισθανόμαστε, οι σχέσεις θα καλυτερεύσουν.

2-Πες τους πώς αισθάνεσαι

Είναι αλήθεια ότι πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, ακόμα και στους δικούς τους ανθρώπους, αλλά αν το κάνεις θα σε βοηθήσει να καλυτερεύσει η στάση σου και να δεχτείς πιο φυσικά τις εξάψεις, την αϋπνία, ακόμα και τις απώλειες ούρων. Πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη και ότι αν εκφραστείς, θα διευκολύνεις να σε κατανοήσουν καλύτερα.

3-Δώστου την σημασία που του αρμόζει

Πρέπει να γνωρίζεις ότι πρόκειται για μία ακόμα περίοδο στην ζωή σου, αλλά κυρίως, πρέπει να το καταλάβουν οι δικοί σου άνθρωποι. Οι αλλαγές που θα ζήσεις είναι πραγματικές, για αυτό και ο κύκλος σου θα πρέπει να δώσει την αρμόζουσα σημασία. Δεν είναι ούτε το χειρότερο που θα μπορούσε να σου συμβεί ούτε κάτι επιφανειακό.

4- Αισιόδοξη διάθεση

Μπορεί η διάθεσή σου να έχει περισσότερες εναλλαγές από ότι θα επιθυμούσες και ίσως αυτό να επηρεάσει την σχέση σου με το ταίρι σου, τα παιδιά σου, ακόμα και με τον ίδιο σου τον εαυτό. Το να είσαι δεκτική σε ό,τι σου συμβαίνει, χωρίς να το υποτιμάς, αλλά ούτε και να δραματοποιείς τα συμπτώματα, θα ενισχύσει την σχέση σας.

5- Στήριξη

Αυτοί που σε αγαπούν θα πρέπει να σου προσφέρουν την στήριξή τους. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουν να εναρμονιστούν λιγάκι μαζί σου όταν δεν είσαι καλά συναισθηματικά ή όταν η κούραση σε ξεπερνά. Το να αισθάνεσαι ότι βρίσκονται δίπλα σου, θα σου δώσει σιγουριά για να συνεχίσεις να έχεις μία ζωή ολοκληρωμένη και χαρούμενη. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό, δεν συμφωνείς;

Μοιράσου τα παραπάνω με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και δώσε τέλος στην μοναξιά κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Με στοργή και προθυμία σίγουρα θα καταφέρετε να κάνετε αυτήν την περίοδο να είναι ευκολότερη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα