ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ > 7 λόγοι για να ερωτευτείς μετά τα 50
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 7 λόγοι για να ερωτευτείς μετά τα 50

7 λόγοι για να ερωτευτείς μετά τα 50

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


0 5449

Τα χρόνια περνούν και εμείς ζούμε έρωτες, απογοητεύσεις, εντάσεις... ακούμε συχνά από άτομα του περιβάλλοντός μας ότι είναι πια αργά για «ώριμες καρδιές». Μήπως έχουμε παραιτηθεί από τον έρωτα;


Μην ακούς τί λένε οι άλλοι. Ερωτεύσου! Ποιός σου είπε ότι είναι αργά; Ο έρωτας όπως ήδη γνωρίζουμε, έρχεται από εκεί που δεν το περιμένουμε, όμως πρέπει εμείς να είμαστε ανοιχτοί στο να ζήσουμε μια τέτοια περιπέτεια και να αφεθούμε σε αυτήν.

Πολλοί απορρίπτουν την ιδέα αυτή για να αποφύγουν τυχόν απογοήτευση και πόνο. Ωστόσο, ο έρωτας στην ώριμη ηλικία έχει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα:

  1. Έχουμε περισσότερη εμπειρία στη ζωή. Μέσα από όλες τις εμπειρίες μας στη ζωή, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε καλύτερα τι ψάχνουμε.
  2. Έχουμε περισσότερη ψυχική ηρεμία και γνωρίζουμε καλύτερα τους εαυτούς μας: αυτά που θέλουμε και μας ευχαριστούν.
  3. Γνωρίζοντας καλύτερα τί θέλουμε, μας είναι ξεκάθαρο και το τί δεν θέλουμε, γι αυτό είμαστε γενικά πιο ικανές να δώσουμε τέλος σε μια σχέση όταν βλέπουμε ότι αυτή δε λειτουργεί.
  4. Ξέρουμε να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε καλύτερα αυτό που περιμένουμε από τον άλλον.
  5. Αναγνωρίζουμε ευκολότερα την ευτυχία και την ευημερία που μας προκαλεί η σχέση με τον/την σύντροφό μας.
  6. Συγκεντρωνόμαστε περισσότερο σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και όχι στα επιφανειακά ζητήματα, όπως σε άλλες φάσεις της ζωής μας. Πόσες φορές έχουμε μετανιώσει όταν μιλάμε για σχέσεις του παρελθόντος λέγοντας «Τα υπόλοιπα ήταν ασήμαντα, δεν πρόσεχα αυτό που πραγματικά μετράει!»
  7. Ο έρωτας μας ανανεώνει, μας δίνει ενέργεια και όρεξη να κάνουμε πράγματα, είναι μια έννεση ζωτικότητας!

 

Πηγή: Alicia Jiménez, ψυχολόγος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα