ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΔΙΑΤΡΟΦΗ > Νιώθεις ευτυχισμένη, σέξυ, γεμάτη ζωντάνια; Η διατροφή σε βοηθάει!
Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Νιώθεις ευτυχισμένη, σέξυ, γεμάτη ζωντάνια; Η διατροφή σε βοηθάει!

Νιώθεις ευτυχισμένη, σέξυ, γεμάτη ζωντάνια; Η διατροφή σε βοηθάει!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ


0 1906

Όλο και περισσότερο, οι έρευνες δείχνουν ότι είμαστε ό,τι τρώμε: τα συστατικά των τροφίμων μπορούν ακόμα και να βελτιώσουν τη διάθεση σου. Σημείωσε προσεκτικά μερικά από τα κόλπα για να κάνεις την καθημερινή σου διατροφή διασκεδαστική, υγιεινή και λίγο.... διαφορετική! Σαν εσένα!


Ο σύνδεσμος μεταξύ του τί τρώμε και τα συναισθήματα που νιώθουμε δεν είναι κάτι νέο αν και οι ειδικοί συνεχίζουν να ρίχνουν φως στην πλευρά αυτή της διατροφής μας. Ο Niklas Eksted, συγγραφέας γνωστού βιβλίου που ασχολείται με το θέμα, εξηγεί ότι “το παχύ έντερο είναι σαν μια δεξαμενή που κοσκινίζει το περιεχόμενο της”. Αυτό παράγει ορμόνες και ουσίες που ελέγχουν τα συναισθήματα σου και για αυτό ονομάζει το στομάχι “δεύτερο εγκέφαλo”.

Με λίγα λόγια: ό,τι καταναλώνουμε έχει επίπτωση στο πώς νιώθουμε. Γι αυτό, αν θέλεις να νιώθεις γεμάτη ενέργεια και να βελτιώσεις τη διάθεση σου, τα παρακάτω πιάτα θα σε βοηθήσουν. Τί πρέπει να τρως εάν…

…είσαι αγχωμένη;

Το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6 μεταξύ άλλων στοιχείων βελτιώνει τα επίπεδα άγχους. Δοκίμασε να φτιάξεις μια σαλάτα με σπανάκι, λαχανίδα, σπόρους και ξηρούς καρπούς. Άλλη καλή επιλογή είναι το λευκό κρέας και τα αυγά. Μπορείς να συνοδέψεις το φαγητό σου με ένα αφέψημα όπως το χαμομήλι. Η μαύρη σοκολάτα μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη διάθεση σου αλλά με προσοχή στην ποσότητα κατανάλωσης της. Όσο πιο μεγάλη η περιεκτικότητα της σε κακάο, τόσο πιο αγνή η μορφή της και τόσο περισσότερο μαγνήσιο περιέχει.

…χρειάζεσαι ενέργεια;

Óταν το δέρμα μας εκτείθεται στον ήλιο, o οργανισμός μας παράγει βιταμίνη D η οποία αυξάνει την ενέργεια και μειώνει την αίσθηση της κόπωσης,. Αλλά εάν δε μπορείς να πας στην παραλία, μια εναλλακτική είναι να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου αυγά, λιπαρά ψάρια και μανιτάρια. Αντικατάστησε τα πρωινά σου δημητριακά που πιθανόν περιέχουν πολλή ζάχαρη με βρώμη ολικής άλεσης η οποία σε χορταίνει και παράλληλα βοηθάει το έντερό σου. Εάν θες λίγη έξτρα γεύση, συνδύασε τη με μια ώριμη μπανάνα.

…θέλεις να νιώσεις πιο χαρούμενη;

Ευτυχία, αρμονία, άγχος υπό έλεγχο… όλα αυτά και ακόμα περισσότερα μπορούν να βελτιωθούν καταναλώνοντας φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά, όσπρια και ως γλυκό συστήνεται η μαύρη σοκολάτα. Επίσης, βοηθούν ουσίες όπως η βιταμίνη Β12, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο, που περιέχονται άφθονα στα στρείδια για παράδειγμα, καθώς και στην τριπτοφάνη που αφθονεί στους κολοκυθόσπορους και σε άλλους ξηρούς καρπούς. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά συνεισφέρουν στη σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας, και σίγουρα θα σε βοηθήσουν να δεις τη διαφορά!

…θέλεις να νιώσεις σέξυ;

Στρείδια, τεύτλα, κόκκινο κρέας… είναι πλούσια σε ψευδάργυρο και νιτρικά άλατα που βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς, στην ενίσχυση της λίμπιντο. Το ίδιο ισχύει με τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα λαχανικά όπως το μπρόκολο και οι κόκκινες πιπεριές. Το καρπούζι είναι γεμάτο αμινοξέα, που σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία, η σοκολάτα ενισχύει την οξιτοκίνη, ορμόνη που βοηθάει στον ερωτισμό. Και τί να πούμε για τη βανίλια που θεωρείται αφροδισιακό ή για τα αμύγδαλα που χάριν στη βιταμίνη Ε, το σελήνιο και τον ψευδάργυρο τους υποβοηθούν τη σεξουαλική μας υγεία…

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα