ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ > Το στάδιο των ευκαιριών
Home ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Το στάδιο των ευκαιριών

Το στάδιο των ευκαιριών

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


0 1521

Η είσοδος στην εμμηνόπαυση έχει πάψει να αντιμετωπίζεται ως το τέλος της ζωής της γυναίκας και πλέον είναι συνώνυμο μιας νέας αρχής γεμάτης ευκαιρίες. Μάθε πώς να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτό το στάδιο της ζωής σου.


Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες το να κλείνουμε χρόνια έίχε πολύ διαφορετική αίσθηση από ότι έχει σήμερα: ζεις καλύτερα, γίνεσαι πιο δραστήρια και κάνεις πλάνα για τη ζωή σου. Το πώς αντιμετωπίζουμε την ώριμη φάση της ζωής μας, που φτάνει με την έναρξη της εμμηνόπαυσης, εξαρτάται από εμάς τις ίδιες.

Η προσαρμογή στις αλλαγές και τις απώλειες που μπορεί να συνεπάγονται τα χρόνια, αποτελεί δοκιμασία αλλά και μια τέλεια ευκαιρία να ανακαλύψουμε και πάλι τον εαυτό μας. Πράγματι, εάν δεν το δούμε έτσι, θα γεράσουμε όπως και οι γιαγιάδες μας: αφήνοντας τον εαυτό μας να μπει στον αυτόματο πιλότο, εγκαταλείποντας κάθε προσδοκία.

Οι γυναίκες είμαστε όλο και πιο προετοιμασμένες γι αυτό. Επιπλέον, ο αριθμός των γυναικών που ενηλικιώνονται και έχουν σπουδάσει και συμμετέχουν στην εργασιακή ζωή όλο και αυξάνεται.

Και εσύ; Αισθάνεσαι προετοιμασμένη; Σου δίνουμε μερικές συμβουλές ώστε να ετοιμαστείς για το στάδιο αυτό της ζωής σου:

  • Αγάπησε τον εαυτό σου: για να νιώσεις καλά, πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου! Δέξου τις αλλαγές που συνεπάγεται η ηλικία σου, να είσαι θετική και να χαμογελάς όσο πιο πολύ μπορείς! Η όρεξη για ζωή είναι το ίδιο σημαντική για την ευεξία μας όπως η σωματική άσκηση.
  • Μάθε να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά: αξιοποίησε τα πλεονεκτήματα και ελαχιστοποίησε τα αρνητικά της ηλικίας (αλλαγές στο σώμα μας, ασθένειες, πιθανές απώλειες ούρων…). Δεν πρέπει να τις αφήσεις να σε περιορίζουν. Ενημερώσου και πάρε τον έλεγχο της κατάστασης.
  • Βάλε τη γυμναστική στην καθημερινότητα σου: είναι θεμελιώδης σημασίας για να μπορέσουμε να ζήσουμε περισσότερο και σε καλύτερη φυσική και πνευματική κατάσταση. Βάλε στην καθημερινότητα σου τον αγαπημένο τρόπο άσκησής σου (τρέξιμο, yoga, κολύμβηση, γυμναστήριο, χορός, κλπ) και απόλαυσέ την μόνη ή με παρέα.
  • Ζήσε τη στιγμή: Βγες από το σπίτι και διασκέδασε. Αφιέρωσε χρόνο σε κάθε δραστηριότητα που σε ευχαριστεί, με φίλες, σύντροφο ή μόνη. Περίπατος, κουβέντα, παιχνίδια, φαγητό, ταξίδια: δώσε στον εαυτό σου ό,τι ζητάει.
  • Συνέχισε να μαθαίνεις: Ξανάρχισε κάτι που σου άρεσε πολύ αλλά λόγω χρόνου ή υποχρεώσεων το άφησες πριν χρόνια. Εγγράψου σε μαθήματα ξένων γλωσσών, μάθε ένα χορό, ξεκίνα ένα νέο βιβλίο. Μη διστάζεις να είσαι περίεργη και να μαθαίνεις: θα σου δώσει ζωντάνια.
  • Βάλε νέους στόχους: εάν έχεις ένα όνειρο, τώρα είναι η στιγμή να το πραγματοποιήσεις. Εάν θέλεις να μοιραστείς τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου, ή να βοηθήσεις τους άλλους… γιατί όχι; Οποιοσδήποτε στόχος ή στοίχημα που θα βάλεις με τον εαυτό σου θα σε βοηθήσει να εξελιχτείς. Απλά χρειάζεται να πιστέψεις στον εαυτό σου και να το δοκιμάσεις.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα