ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > #μένουμεσπίτι με την ΤΕΝΑ > Βασικές Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους για Εγκύους
Home #μένουμεσπίτι με την ΤΕΝΑ Βασικές Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους για Εγκύους

Βασικές Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους για Εγκύους

#μένουμεσπίτι με την ΤΕΝΑ


0 1266

Συγχαρητήρια! Μια νέα ζωή μεγαλώνει μέσα σου. Οι αλλαγές ωστόσο που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη και το βάρος που θα κερδίζει το μωρό σου μήνα με τον μήνα μπορεί να αποδυναμώσουν το πυελικό σου έδαφος. Μην το σκέφτεσαι, ανάλαβε δράση από τα πρώτα κιόλας στάδια της εγκυμοσύνης.


Γιατί είναι σημαντικό να μην εξασθενήσει το πυελικό σου έδαφος σε αυτό το στάδιο; Όχι μόνο γιατί οι ορμονικές αλλαγές και το βάρος του μωρού θα προκαλέσουν απώλεια ελαστικότητας και αντοχής του πυελικού εδάφους, αλλά και γιατί ο τοκετός είναι ένα από τα πιο τραυματικά συμβάντα για αυτό το μυϊκό σύστημα. Γι’ αυτό σε συμβουλεύουμε σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου και μέχρι τον τοκετό να φροντίζεις το πυελικό σου έδαφος να είναι σε καλή κατάσταση.

Βασικές Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους για Εγκύους – 1º μέρος

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις το συντομότερο δυνατόν με συγκεκριμένες ασκήσεις του πυελικού εδάφους όπως αυτές που σου προτείνουμε. Ξεκινάμε από τις πιο βασικές, σταδιακά θα αυξάνεται η δυσκολία τους όσο προχωράμε και εξοικειωνόμαστε περισσότερο με τις ασκήσεις.

Βασικές Ασκήσεις Πυελικού Εδάφους για Εγκύους – 2º μέρος

Μπορείς να κάνεις αυτές τις ασκήσεις οπουδήποτε, γιατί το μόνο που χρειάζεσαι είναι να είσαι άνετα ξαπλωμένη σε ένα στρωματάκι ή σε μια όσο γίνεται πιο ίσια επιφάνεια, και να τις επαναλαμβάνεις περίπου τρεις φορές την ημέρα. Θα δεις ότι είναι απλές και εύκολες να τις κάνεις. Θα σου χρησιμεύσουν για να ενδυναμώσεις το πυελικό έδαφος ώστε αυτό το μυϊκό σύστημα να είναι σε καλή κατάσταση μέχρι τον τοκετό. Εκμεταλλεύσου κάθε στιγμή για να είσαι σε φόρμα!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτά τα βίντεο με ασκήσεις έχουν γίνει υπό την επίβλεψη φυσικοθεραπεύτριας ειδικευμένης στο πυελικό έδαφος. Ωστόσο, η ΤΕΝΑ σου συστήνει, πριν αρχίσεις να τις κάνεις, να συμβουλευτείς τον γιατρό σου ή τον φυσικοθεραπευτή σου για την καταλληλότητα αυτών των ασκήσεων για την δική σου συγκεκριμένη περίπτωση, ιδιαίτερα αν ήδη έχεις συμπτώματα ακράτειας ή αδυναμίας αυτού του μυϊκού συστήματος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα