ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > #ΠροχωράμεΜαζί με την ΤΕΝΑ > 10 απαραίτητα αντικείμενα ενάντια στον κορωνοϊό που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα σου
Home #ΠροχωράμεΜαζί με την ΤΕΝΑ 10 απαραίτητα αντικείμενα ενάντια στον κορωνοϊό που δεν πρέπει να λείπουν από...

10 απαραίτητα αντικείμενα ενάντια στον κορωνοϊό που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα σου

#ΠροχωράμεΜαζί με την ΤΕΝΑ


0 680

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε όλα όσα σε συμβουλεύουμε να έχεις μαζί σου για να βγαίνεις έξω με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Το ξέρεις ήδη: πρώτα απ’ όλα η ατομική ευθύνη!


Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τις ζωές μας και επίσης τις ανάγκες μας. Υγεία και ασφάλεια έχουν γίνει η πιο βασική μας μέριμνα και η έξοδος στο δρόμο συνεπάγεται τη λήψη περισσότερων προφυλάξεων, ειδικά αν είσαι άνθρωπος εξαιρετικά υπεύθυνος και αλληλέγγυος. Έχεις όλα όσα χρειάζεσαι στην τσάντα σου; Εδώ σου προτείνουμε 10 πράγματα που δεν πρέπει να σου λείπουν πριν να κλείσεις την πόρτα του σπιτιού σου πίσω σου για να πολεμήσεις αποτελεσματικά ενάντια στον Covid-19.

1. Μάσκες, το νέο βασικό αξεσουάρ

Οι μάσκες έχουν γίνει το νέο βασικό αξεσουάρ της ύπαρξής μας. Για έναν πολύ απλό λόγο: σώζουν ζωές. Δεν είναι μόνο το να φοράμε τη μάσκα, αλλά να έχουμε και μία ή περισσότερες μαζί μας για να αλλάζουμε. Μπορεί να σκιστούν, να πέσουν κάτω, να αγγίξουν κάποια μη ασφαλή επιφάνεια… Και ποια είναι η καλύτερη μάσκα; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά το μοντέλο FFP2, ικανό να φιλτράρει το 94 τοις εκατό των αερομεταφερόμενων σωματιδίων.

2. Αντισηπτικό τζελ, άμυνα για τα χέρια σου

Η υγιεινή των χεριών είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση του ιού και το ιδανικό είναι να τα πλένετε με σαπούνι. Όμως αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αντισηπτικό τζελ είναι η καλύτερη λύση. Και διάλεξέ το καλά γιατί δεν είναι όλα το ίδιο αποτελεσματικά: εάν πρέπει να αγγίξεις μια επιφάνεια, χρησιμοποίησε αμέσως ένα απολυμαντικό για τα χέρια που να περιέχει μεταξύ 70 και 90 τοις εκατό αλκοόλ.

3. Απολυμαντικά μαντηλάκια, καλύτερα να περισσεύουν οι προφυλάξεις παρά να λείπουν 

Δεν πιάνουν πολύ χώρο και είναι πολύ χρήσιμα. Τα απολυμαντικά μαντηλάκια πρέπει να βρίσκονται σε κάθε γυναικεία τσάντα, επειδή με αυτά μπορείς να εξαλείψεις οποιαδήποτε υποψία ιών αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Και μια συμβουλή: αγόρασέ τα χύμα και συσκεύασέ τα σε πλαστικές σακούλες με αυτοκόλλητο κλείσιμο. Δεν έβλαψαν ποτέ!

4. Θερμόμετρο χωρίς επαφή, υπό έλεγχο η θερμοκρασία 

Τα συμπτώματα του Covid-19 περιλαμβάνουν δύσπνοια, βήχα, πονόλαιμο και πυρετό. Ένα θερμόμετρο χωρίς επαφή θα σε βοηθήσει να παρακολουθείς τη θερμοκρασία σου και του κοινωνικού περιβάλλοντός σου επίσης. Υπολογίζεται ότι ο κορωνοϊός κάνει πυρετό μεταξύ 37,5 και 38 βαθμών, ανεβάζει τη θερμοκρασία. Να την προσέχεις!

5. Ψηφιακό οξύμετρο, για αναπνευστικά προβλήματα 

Ξέρουμε ήδη ότι η δύσπνοια είναι άλλο ένα από τα συμπτώματα που εκδηλώνονται από τον κορωνοϊό. Εάν ανήκεις σε αυτήν την ευπαθή κατηγορία, θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχεις μαζί σου ένα ψηφιακό παλμικό οξύμετρο, διαθέσιμο στα περισσότερα φαρμακεία ή ηλεκτρονικά καταστήματα σε λογικές τιμές. Συνήθως όταν τα επίπεδα οξυγόνου πέφτουν κάτω από το 94%, είναι σύμπτωμα που πρέπει να προσέξουμε.

6. Επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια και δοχεία, προληπτική ενυδάτωση

Το να έχεις μαζί σου μικρά επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού ή ακόμα και δοχεία με φαγητό μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις μακριά από τον Covid-19 και να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου για ενυδάτωση και τροφή. Είναι είδη που πρέπει να πλένεις σωστά στο σπίτι με νερό και σαπούνι.

7. Φορητός φορτιστής για το κινητό, έτοιμος για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά ποτέ δεν ήταν πιο απαραίτητο να έχεις φορτιστή για κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονικές συσκευές στην τσάντα σου. Μπορεί να παρουσιαστεί οποιαδήποτε επείγουσα ανάγκη ανά πάσα στιγμή και ως εκ τούτου θα χρειάζεται να επικοινωνήσεις με τον κοντινότερό σου από το περιβάλλον σου. Υπό αυτές τις συνθήκες, το να μείνεις χωρίς μπαταρία στο κινητό είναι μια αγωνία κι ένα άγχος από το οποίο μπορείς να απαλλαχτείς.

8. Απολυμαντικό για το κινητό, σεβασμός προς όλους 

Ο ιός εξαπλώνεται κυρίως από το σάλιο που εκπέμπουμε όταν μιλάμε. Και όλοι ξέρουμε πόσες ώρες περνάμε με το στόμα μας κολλημένο στο τηλέφωνό μας. Πρέπει να ξέρεις ότι το τηλέφωνο είναι μια φωλιά μικροβίων και μπορεί να έχει έως και 10 φορές περισσότερα βακτήρια από ό,τι μία τουαλέτα. Το νερό και το σαπούνι μπορεί να καταστρέψουν το κινητό σου, οπότε χρησιμοποίησε ένα ειδικό απολυμαντικό για να διατηρήσεις την υγιεινή του τηλεφώνου σου στο μέγιστο βαθμό.

9. Ανέπαφο μπρελόκ, και άνοιγε τις πόρτες ακίνδυνα

Οι πόρτες και η επαφή με άλλες επιφάνειες, ειδικά σε δημόσιους χώρους, μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο προσβολής από τον ιό. Ένα ανέπαφο μπρελόκ όχι μόνο θα σου επιτρέψει να έχεις μαζί σου τα κλειδιά του σπιτιού σου, αλλά και με τη σχεδίασή του σε σχήμα γάντζου θα σου επιτρέψει να χειρίζεσαι πόρτες και παράθυρα χωρίς να χρειάζεται να έρχονται σε άμεση επαφή τα χέρια σου με αυτά. 

10. Σερβιέτα TENA Discreet Normal, πάντα ασφαλής

Εάν έχεις ακράτεια, η σειρά Discreet της TENA, με τα πολλαπλά επίπεδα απορρόφησης, θα σου επιτρέψει να συνδυάσεις την ασφάλεια και τη διακριτικότητα για να αποφύγεις τυχόν κίνδυνο διαρροών. Βολικά τυλιγμένη σε μεμονωμένο φακελάκι, καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και σε απαλλάσσει από ένα σωρό ανησυχίες. Δεν τις έχεις δοκιμάσει ακόμα; Ζήτησε το δωρεάν δείγμα σου εδώ.

ΤΕΝΑ συν σε όλα