ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΑΚΡΑΤΕΙΑ > Ακράτεια; Αντιμετώπισέ την και συνέχισε τη ζωή σου
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ Ακράτεια; Αντιμετώπισέ την και συνέχισε τη ζωή σου

Ακράτεια; Αντιμετώπισέ την και συνέχισε τη ζωή σου

ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 817

Γιόρτασε αυτήν την 14η Μαρτίου όπως της αξίζει: πάρε μέτρα, ξεπέρνα τις ανασφάλειες, ξέχνα τη ντροπή και απόλαυσε τη ζωή.


Είναι πιθανό ότι ακόμα προκαλεί έκπληξη η ύπαρξη της γιορτής αυτής της μέρας, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ακράτεια ούρων κατέχει την πέμπτη θέση όσον αφορά στις παθολογίες που επηρεάζουν την ευημερία μας*, ίσως θα μπορούσαμε να καταλάβουμε καλύτερα την αναγκαιότητά της. Έχεις νιώσει ποτέ ανακούφιση επειδή υπάρχει κοντά μια τουαλέτα; Οι σεξουαλικές σου σχέσεις δεν λειτουργούν όπως θα σου άρεσε; Ντρέπεσαι να πεις την εμπειρία σου στον ειδικό ή την οικογένειά σου; Συνέχισε να διαβάζεις, επειδή αυτό το πρόβλημα πλήττει 50 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη και το μέγεθός του θα συνεχίσει να αυξάνεται λόγω της προοδευτικής γήρανσης του πληθυσμού.

*Σύμφωνα με την κλίμακα του Nottingham Health Profile

Σύμφωνα με μία μελέτη που εκπονήθηκε από την ΤΕΝΑ το 40% των γυναικών ηλικίας 50-65 ετών είναι δύσκολο να ζει μια απολύτως κανονική ζωή λόγω του φόβου ότι θα έχει απώλειες ούρων. Επίσης, το 37,5% αναγνωρίζει ότι θα προτιμούσε να έχει κοντά μια τουαλέτα στην οποία να μπορεί να καταφύγει σε μια στιγμή επείγουσας ανάγκης.

Συνέχισε τη ζωή σου

Δεν πρέπει να λησμονούμε το γεγονός ότι αυτή η έλλειψη ελέγχου της ουροδόχου κύστης μάς επηρεάζει τόσο σε σωματικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό και κοινωνικό. Αισθανόμαστε ανασφαλείς κατά τη στιγμή της εκτέλεσης των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, όπως είναι η γυμναστική, η έξοδος για να πιούμε κάτι με τους φίλους μας ή απλώς μια βόλτα για περπάτημα. Η προαναφερθείσα μελέτη αποκαλύπτει ότι το 27% των γυναικών που ρωτήθηκαν έχουν προβλήματα αϋπνίας και ένα 23% υποστηρίζει ότι αυτό το σύνδρομο επηρεάζει τις σεξουαλικές τους σχέσεις.

Ποια άλλα συμπτώματα μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητά μας; Σύμφωνα με τη Δρ. GemaGarcía Gálvez – γυναικολόγο, εκπρόσωπο της TENA – «εκτός από τις εγκυμοσύνες, τους τοκετούς ή το υπερβολικό βάρος, η μείωση της παραγωγής οιστρογόνων από τις ωοθήκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης επηρεάζει άμεσα το πυελικό μας έδαφος, ευνοώντας την εμφάνιση απώλειας ούρων, την πρόπτωση των γεννητικών οργάνων και δυσκολίες στη σεξουαλικότητά μας. Αυτά είναι συμπτώματα που επηρεάζουν πολύ σοβαρά την ποιότητα της ζωής των γυναικών».

Αντιμετώπισε την ακράτεια

Ωστόσο, παρά τη σπουδαιότητά του, το 42% των γυναικών που πάσχουν ισχυρίζονται ότι δεν πάνε στο γιατρό από ντροπή ή άγνοια. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μειωθεί η κοινωνική μας ζωή ή να επηρεαστεί η αυτοεκτίμησή μας. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να ξεπεράσουμε τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με αυτό το πρόβλημα. Σου συνιστούμε, πριν εμφανιστεί το πρώτο σύμπτωμα, να ζητήσεις από τον ειδικό να πραγματοποιήσει μια αξιολόγηση της κατάστασης του πυελικού σου εδάφους και να σε συμβουλεύσει πώς να το φροντίσεις και να το ενδυναμώσεις.

Η γυναικολόγος García Gálvez λέει ότι «γύρω στα 50 χρόνια μας πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα και την πρόληψη των διαταραχών του πυελικού εδάφους. Η σωματική άσκηση αυξάνει σημαντικά την ποιότητα ζωής μετά τα 50. Πράγματι, η αποκατάσταση με φυσιοθεραπεία πυελικού εδάφους μπορεί να βελτιώσει την ακράτεια ούρων στις γυναίκες στο 70% των περιπτώσεων».

Και μέχρι να λυθεί το πρόβλημά σου, θυμήσου ότι είναι σημαντικό να εμπιστεύεσαι το κατάλληλο προϊόν. Δεν είναι όλα το ίδιο χρήσιμα, βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς απορροφητικά προϊόντα συγκεκριμένα για το pH και την πυκνότητα των ούρων, που θα σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής και προστατευμένη. Έχεις δοκιμάσει την TENA; Μπορείς να ζητήσεις το δωρεάν δείγμα σου εδώ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα