ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΣΕΞ > Το σεξ στην εμμηνόπαυση
Home ΣΕΞ Το σεξ στην εμμηνόπαυση

Το σεξ στην εμμηνόπαυση

ΣΕΞ


0 12261

Σε αυτή την περίοδο, η γυναίκα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις του σώματός της για να μην μειωθεί η ερωτική της


Σε αυτή την περίοδο, η γυναίκα πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις του σώματός της για να μην μειωθεί η ερωτική της ζωή, όμως, στην περίοδο αυτή η γυναίκα μπορεί να ανακαλύψει νέους τρόπους για να εκφράσει τη σεξουαλικότητά της.

 

Οι ορμονικές διαταραχές προκαλούν αλλαγές στην ερωτική ζωή των γυναικών, που θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές για να διατηρήσουν την ποιότητα της ερωτικής τους ζωής κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης:

 

  • Έλλειψη επιθυμίας: Μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια ενός ειδικού, αν και η γυναίκα μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της, με τη βοήθεια ερωτικών μυθιστορημάτων ή ερωτικές φαντασιώσεις… Θα πρέπει πάντα να γνωρίζει ότι η λίμπιντο αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής της. Στην περίοδο αυτή, το πρόβλημα είναι κυρίως η έλλειψη ισορροπίας στην ερωτική επιθυμία μεταξύ του ζευγαριού: η γυναίκα έχει μειωμένη λίμπιντο και προσπαθεί να φτάσει τη λίμπιντο του συντρόφου της, που δεν ταλαιπωρείται από τόσο έντονες ορμονικές διαταραχές και διατηρεί όλη του την ερωτική επιθυμία.
  • Λιγότερο έντονη διέγερση: Αργεί περισσότερο να φτάσει στα κατάλληλα επίπεδα για να ξεκινήσει, για παράδειγμα, μια ερωτική επαφή με διείσδυση. Όταν παράγεται μια ερωτική διέγερση, τα γεννητικά όργανα αιματώνονται, ο κόλπος αυξάνει την εφύγρανση και ανοίγει σηκώνοντας τη μήτρα για να μπει το πέος. Μετά την εμμηνόπαυση, όλα αυτά γίνονται πιο αργά, οπότε καλό είναι να αυξηθούν τα ερωτικά παιχνίδια και τα χάδια πριν την διείσδυση, να υπάρχει χρόνος, χωρίς βιασύνη και να συμμετέχει και το υπόλοιπο σώμα για να προετοιμαστεί η περιοχή των γεννητικών οργάνων.
  • Ξηρότητα του κόλπου: Αν η γυναίκα έχει ερωτικές επαφές όπως και πριν την εμμηνόπαυση και αν δεν λαμβάνει υπόψη της ότι το επίπεδο εφύγρανσης του κόλπου έχει μειωθεί, μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές και ενοχλήσεις που θα μειώσουν την ερωτική της επιθυμία και θα την κάνουν θεωρεί άβολη την ερωτική επαφή. Καλό είναι να χρησιμοποιεί λιπαντικό τόσο στις ερωτικές επαφές αλλά και στην καθημερινή ρουτίνα ώστε να μη νιώθει άβολα με την ξηρότητα του κόλπου.
  • Πιο αδύναμες οργασμικές συσπάσεις που κάποιες φορές συνοδεύονται από πόνο: Αυτό οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη εφύγρανσης του κόλπου και εν μέρει στη μείωση του μυϊκού τόνου του πυελικού εδάφους. Σε αυτή τη φάση της ζωής, η φροντίδα του πυελικού εδάφους της γυναίκας είναι πολύ σημαντική, επειδή είναι η φάση που ξεκινούν τα πρώτα προβλήματα ακράτειας, αλλά επιπλέον, η βελτίωση του μυϊκού τόνου του πυελικού εδάφους μπορεί να βελτιώσει πολύ την ποιότητα των ερωτικών επαφών όταν υπάρχουν ορμονικές διαταραχές.

Οι περισσότερες από αυτές τις αλλαγές γίνονται σταδιακά κατά την εμμηνόπαυση. Μόνο σε περίπτωση πρόωρης εμμηνόπαυσης, για παράδειγμα, ή όταν έχει γίνει αφαίρεση ωοθηκών σε μικρότερη ηλικία, τα επίπεδα των ορμονών πέφτουν απότομα και οι αλλαγές είναι πολύ απότομες. Στις περιπτώσεις αυτές, η γυναίκα θα πρέπει να μιλήσει με έναν γιατρό για να της συστήσει την κατάλληλη ορμονική θεραπεία που θα επιτρέψει τη σταδιακή μείωση των ορμονών.

 

Μπορούμε και πρέπει να απολαμβάνουμε την ερωτική μας ζωή σε κάθε ηλικία, όμως θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις αλλαγές του σώματός μας. Στην εμμηνόπαυση πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες απαιτήσεις, ώστε να μη δυσανασχετούμε με την ερωτική μας ζωή. Είναι μια καλή περίοδος για ναανακαλύψουμε νέους τρόπους έκφρασης της σεξουαλικότητάς μας.

 

Η νέα ανάγκη να αυξήσουμε το χρόνο των ερωτικών παιχνιδιών, θα μας επιτρέψει να δεθούμε περισσότερο με το σύντροφό μας, να γνωρίσουμε νέες ερωτογενείς ζώνες και να απολαύσουμε όλο το σώμα μας.

 

Πηγή: Μάρτα Ιμπάνιεθ, σεξολόγος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα