Πες ένα «γεια» στο πιο gourmet burger που μπορείς να φτιάξεις ολομόναχη
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Μπορώ να αντισταθώ σε πολλούς πειρασμούς, σε ένα burger όμως μπροστά θα ζητούσα να με αλυσοδέσουν αν έπρεπε να μην τσιμπήσω ούτε
Μπορώ να αντισταθώ σε πολλούς πειρασμούς, σε ένα burger όμως μπροστά θα ζητούσα να με αλυσοδέσουν αν έπρεπε να μην τσιμπήσω ούτε ένα κομματάκι. Άλλοι δηλώνουν “μακαρονάδες”, άλλοι pizza-holics και άλλοι… πεσκατέριαν. Εγώ «λυγίζω» μπροστά σε ένα ένα burger για αυτό είπα να μοιραστώ μαζί σου μία υπερτέλεια συνταγή.
Σήμερα πάμε το θέμα burger ένα βήμα παρακάτω και σε καλούμε να βάλεις τα στρογγυλά ψωμάκια να ζεσταίνονται.
Υλικά:
1 μέτριο κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κομματάκια σκόρδου, λιωμένα
½ ιντσα κομματιού τζίντζερ, αποφλοιωμένο και τριμμένο
½ φλιτζάνι κινόα, μαγειρεμένη ( περίπου 1 φλιτζάνι)
λάδι καρύδας, 1 κουταλάκι του γλυκού
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκούμη
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού σουμάκι
2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους Nigella (μαύρο κύμινο)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
Πρέζα πιπέρι καγιέν
2 αβγά
* Προαιρετικά: Ελληνικό γιαούρτι (με λεμόνι και σκόρδο), λάχανο, κόκκινο λάχανο, αβοκάντο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τα μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγο και λιγάκι.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μίξερ μαζί με το μαγειρεμένο κινόα, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν, και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν (ξανά).
Πλάθουμε τα μπιφτέκια χρησιμοποιώντας τις παλάμες μας.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι καρύδας μέσα στο τηγάνι, προσθέτουμε τα μπιφτέκια, μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά, στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Μόλις τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα, τα βάζουμε ανάμεσα στα ψωμάκια μας, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και… here we are!
Πηγή: http://www.queen.gr