Σφάλμα στη βάση δεδομένων: [Illegal mix of collations for operation 'in']

ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ > Ακράτεια: είναι ζήτημα ηλικίας;
Home ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ Ακράτεια: είναι ζήτημα ηλικίας;

Ακράτεια: είναι ζήτημα ηλικίας;

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


0 1734

Όταν αναφερόμαστε στην ακράτεια, η ηλικία φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Οι ορμονικές αλλαγές και η μυϊκή γήρανση που επιφέρει η εμμηνόπαυση αυξάνουν τις περιπτώσεις ακράτειας.


Κατά την διάρκεια της ζωής της γυναίκας υπάρχουν κάποιες στιγμές στις οποίες οι περιπτώσεις ακράτειας αυξάνονται σημαντικά. Η πρώτη συμβαίνει ανάμεσα στην ηλικία των 45 και 54 χρόνων, εξαιτίας κυρίως των φυσικών μεταβολών που προκαλεί η εμμηνόπαυση. Αργότερα παρατηρείται έντονα στην τρίτη ηλικία, μεταξύ των 75 και 84 ετών, που συνδέεται περισσότερο με την επιτακτική ακράτεια.

Με την εμμηνόπαυση η γυναίκα επηρεάζεται από πολλές φυσικές μεταβολές. Ο βλεννογόνος του κόλπου, η ουροδόχος κύστη και η ουρήθρα ατροφούν. Η γυναίκα το αντιλαμβάνεται γρήγορα, γιατί αισθάνεται λιγότερη λίπανση και περισσότερη ξηρασία στην ευαίσθητη περιοχή, οι σεξουαλικές συνευρέσεις δεν είναι ευχάριστες και επιπλέον έχει ερεθισμό και κνησμό.

Οι φυσικές μεταβολές που ξεκινούν στην εμμηνόπαυση συνεπάγονται την μείωση της ελαστικότητας των ιστών

Αυτού του είδους οι ενοχλήσεις είναι σχεδόν κοινές σε όλες τις γυναίκες, αλλά η κάθε μία τις αντιλαμβάνεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Υπάρχουν όμως τρόποι για να μειωθεί το πρόβλημα. Όπως περιποιούμαστε το πρόσωπο ή τα χέρια μας, πρέπει να φροντίζουμε τα εξωτερικά γεννητικά μας όργανα με ενυδατικά και αναζωογονητικά προϊόντα.

Αλλαγές στην ουροδόχο κύστη

Ωστόσο, οι συνέπειες της εμμηνόπαυσης και η έλλειψη οιστρογόνων μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν μείωση στην ικανότητα αποθήκευσης ούρων της κύστης. Έτσι, αισθανόμαστε την επιθυμία να πάμε στην τουαλέτα χωρίς η κύστη να είναι γεμάτη πλήρως και αυτή η ανάγκη επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέσα στην μέρα, ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας (νυκτουρία).

Συχνά, αυτή η αύξηση στην συχνότητα ούρησης συνοδεύεται από επιτακτικότητα: η κύστη όχι μόνο έχει μειωμένη ικανότητα χωρητικότητας, αλλά είναι και πιο ευαίσθητη, «ξυπνώντας» την επειγούσα και ξαφνική επιθυμία για ούρηση. Στην περίπτωση αυτή είναι επίσης πιθανό να υπάρξουν απώλειες ούρων πριν καταφέρουμε να φτάσουμε στην τουαλέτα.

Αυτό το είδος επιτακτικής ακράτειας, γνωστό επίσης και ως υπερδαστήρια κύστη, είναι συχνότερο σε ηλικίες άνω των 60 ετών. Πολλές φορές συνδέεται με την ακράτεια από προσπάθεια, οδηγώντας στην ονομαζόμενη μικτή ακράτεια.

Αν έχεις απώλεια ούρων, σου συστήνουμε να εμπιστευστείς ένα κατάλληλο προϊόν και να βεβαιωθείς ότι είναι ειδικά σχεδιασμένο για το pH και την πυκνότητα των ούρων, όπως αυτά της σειράς ΤΕΝΑ, που θα σε κάνουν να αισθανθείς ασφάλεια και προστασία. Ζήτα δείγμα εδώ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Leave a Reply

ΤΕΝΑ συν σε όλα