Σφάλμα στη βάση δεδομένων: [Illegal mix of collations for operation 'in']

ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα
ΤΕΝΑ συν σε όλα > Blog > ΑΚΡΑΤΕΙΑ > Ακράτεια από προσπάθεια: όταν η φυσιοθεραπεία δεν αποδίδει
Home ΑΚΡΑΤΕΙΑ Ακράτεια από προσπάθεια: όταν η φυσιοθεραπεία δεν αποδίδει

Ακράτεια από προσπάθεια: όταν η φυσιοθεραπεία δεν αποδίδει

ΑΚΡΑΤΕΙΑ


0 681

Μερικές φορές χρειάζεται να καταφύγουμε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία βασίζεται σε αποτελεσματικές, ασφαλείς κι ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές, όπως οι υποουρηθρικές ταινίες και οι οποίες έχουν ποσοστό θεραπείας μεταξύ 85-95% των περιπτώσεων.


Πολλές φορές, παρά την καλή αποκατάσταση του πυελικού εδάφους που εφαρμόζεται από τους φυσιοθεραπευτές, τα αποτελέσματα δεν είναι πλήρως ικανοποιητικά. Σε άλλες περιπτώσεις, η ποσότητα και η συχνότητα διαρροής ούρων βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα: ποιες επιλογές υπάρχουν; Αναμένονται καλά αποτελέσματα;

Η χειρουργική αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων από προσπάθεια χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια νέες ελάχιστα παρεμβατικές τεχνικές και βραχείας παραμονής στο νοσοκομείο, που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές και ασφαλείς. Οι λεγόμενες υποουρηθρικές ταινίες είναι, σήμερα, η λύση για πολλές γυναίκες που πάσχουν από ένα πρόβλημα υγείας που τις περιορίζει, όπως η απώλεια ούρων.

Σε τι συνίσταται η χειρουργική επέμβαση;

Η επέμβαση πραγματοποιείται μέσω μιας μικρής τομής στον κόλπο, κάτω από την ουρήθρα, μέσω της οποίας εισάγεται μια ταινία πολυπροπυλενίου για να την υποστηρίξει, αφού έχει μείνει «ξεκρέμαστη». Οι ταινίες με μία μόνο διακολπική τομή τοποθετούνται κάτω από τη μέση της ουρήθρας και στηρίζονται στον εσωτερικό αποφρακτικό μυ.

Επί του παρόντος, τόσο οι γυναικολόγοι όσο και οι ουρολόγοι εκτελούν αυτήν την επέμβαση, η οποία έχει ποσοστά θεραπείας μεταξύ 85 και 95% και χαμηλότερη συχνότητα επιπλοκών από ό,τι η τεχνική που είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα: η οπισθοηβική ανάρτηση. Αυτή η χειρουργική επέμβαση, στα χέρια ειδικών, προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και ποιότητα ζωής στον ασθενή με ελάχιστους κινδύνους. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, όπως σε οποιαδήποτε επέμβαση, μπορεί να υπάρχουν μικρές επιπλοκές:

  • Κατακράτηση ούρων που μπορεί να μας υποχρεώσει να έχουμε τον καθετήρα στην ουροδόχο κύστη για περισσότερες ημέρες.
  • Συμπτώματα επείγοντος: η ταινία μπορεί να ερεθίσει τα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και να δημιουργήσει μια αίσθηση επείγοντος για να πάμε στο μπάνιο.
  • Μετεγχειρητικός πόνος στη βουβωνική χώρα ή/και σε ισχία, λόγω της ίνωσης του πλέγματος διαμέσου των ιστών που διαπερνά η ταινία.

Για άλλη μια φορά, ο ειδικός πυελικού εδάφους πρέπει να αξιολογήσει και να εξατομικεύσει κάθε περίπτωση για να αποφασίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος τύπος παρέμβασης. Εν τω μεταξύ, σου υπενθυμίζουμε ότι η χρήση απορροφητικών προϊόντων ειδικών για το pH και την πυκνότητα των ούρων θα σε κάνει να νιώσεις ασφαλής και προστατευμένη. Θέλεις περισσότερες πληροφορίες; Μπορείς να τις βρεις εδώ.

Πηγή: Δρ. Gema García Gálvez

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

ΤΕΝΑ συν σε όλα